RFID Nedir ?

RFID NEDİR ?

RFID “radyo-frekansı tanımlama” için kullanılan bir kısaltmadır ve RFID etiketleri ya da (aşağıda tanımlanmıştır), akıllı etıketler kodlanmış dijital veri, radyo dalgaları vasıtasıyla bir okuyucu tarafından yakalanır ve böylece bir teknoloji anlamına gelir. RFID bir veritabanında veri depolayan bir cihaz tarafından yakalanır, bir etiket veya etiket verilerin ile barkodlama benzer. RFID, ancak, barkod varlık izleme yazılımı kullanmak sistemlere göre birçok avantajı vardır. Barkodlar bir optik tarayıcı ile aynı hizada olmalıdır, oysa en önemli, etiket veri hattı görüş dışında okunabileceğini RFID olduğunu. Bir uygulama düşünüyorsanız RFID çözümü , bir sonraki adımı atmaya ve AB & R® (Amerikan Barkod ve RFID) RFID uzmanları başvurun.


RFID NASIL ÇALIŞIR ?


RFID Otomatik Tanımlama ve Veri Toplama (AIDC) olarak adlandırılan teknolojilerin bir gruba aittir. AIDC yöntemler otomatik olarak nesneleri tanımlamak bunlarla ilgili verileri toplamak ve çok az veya hiç insan müdahalesi ile bilgisayar sistemlerine doğrudan bu verileri girin. RFID yöntemler Bunu gerçekleştirmek için radyo dalgalarını kullanır. bir RFID etiketi veya akıllı etiket, bir RFID okuyucu ve bir anten: Basit bir düzeyde, RFID sistemleri üç bileşenden oluşmaktadır. RFID etiketleri (bir sorgulayıcı olarak da adlandırılır), bir entegre devre ve RFID okuyucu veri iletimi için kullanılan bir anten içerir. Okuyucu daha sonra veri daha kullanışlı bir forma radyo dalgalarını dönüştürür. etiketlerinden toplanan bilgiler daha sonra veri daha sonra bir veritabanında saklanır ve analiz edilebilir bir ana bilgisayar sistemine bir iletişim arayüzü üzerinden aktarılır.

RFID ETİKETLERİ VE AKILLI ETİKETLER !


Yukarıda belirtildiği gibi, bir RFID etiket bir entegre devre ve bir antenden oluşur. Etiket aynı zamanda parçalarını bir arada tutan ve farklı çevre şartlarına karşı koruyan bir koruyucu malzemeden oluşur. koruyucu malzeme uygulamaya bağlıdır. Örneğin, RFID etiketleri içeren çalışan kimlik etiketleri genellikle dayanıklı plastikten imal edilir ve etiket plastik tabakalar arasında yerleştirilmiştir. RFID etiketleri şekil ve büyüklükte çeşitli gelir ve pasif ya da aktif bulunmaktadır. daha küçük ve uygulanması daha ucuz oldukları Pasif etiketler, en yaygın olarak kullanılan bulunmaktadır. Onlar veri iletimi için önce pasif etiketler RFID okuyucu tarafından “açıldıktan” olmalıdır. pasif etiketlerden farklı olarak aktif RFID etiketleri böylece onları her zaman veri iletimi sağlayan bir kart üstü güç kaynağı (örneğin, bir batarya) var. Daha detaylı bir tartışma için, Pasif RFID Etiketleri vs Aktif RFID Etiketleri .
Akıllı etiketler ikisi de RFID ve barkod teknolojileri dahil olduğu RFID etiketleri farklıdır. Onlar bir RFID etiketi kakmalı gömülü yapışkan bir etiket yapılmış ediyoruz ve aynı zamanda bir barkod ve / veya diğer basılı bilgilerin bulunduğu sayfadır. programlama RFID etiketlerinin daha zaman alıcı ve daha gelişmiş ekipman gerektirir oysa Akıllı etiketler, kodlanmış ve masaüstü etiket yazıcıları kullanarak on-demand yazdırılabilir.

RFID KULLANIM ALANLARI VE GÖREVLERİ !

RFID TEKNOLOJİSİ GİBİ GÖREVLERİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN BİRÇOK ENDÜSTRİDE KULLANILMAKTADIR:
- Envanter yönetimi 
- Varlık takibi 
- Personel takibi 
- kısıtlı alanlara erişimi denetleme 
Kimlik Etiket sistemi - 
- Tedarik zinciri yönetimi 
- Taklit önleme (örn ilaç endüstrisinde)

RFID UYGULAMALARI.


RFID teknolojisi Dünya Savaşı beri kullanımda olmasına rağmen, RFID ekipmanları için talep nedeniyle kısmen, hızla artmaktadır ABD Savunma Bakanlığı (DoD) tarafından yayınlanmış talimatların onların tedarikçileri isteyerek izlenebilir olmasını ürünlerini sağlamak ve Wal-Mart RFID.  

RFID uyum gereklidir olsun ya da olmasın, şu anda barkod teknolojisini kullanan uygulamalar RFID veya ikisinin bir kombinasyonunun kullanıldığı bir sisteme yükseltme iyi adaylardır. RFID barkodun göre birçok avantajı, bir RFID etiketi bir barkod can daha bir öğe hakkında daha fazla veri tutabilir özellikle gerçeğini sunar. Buna ek olarak, RFID etiketleri ripleme ve lekelenmeye gibi barkod etiketleri maruz kalabileceği zararlardan duyarlı değildir.
Mevcut etiketlerin türlerine okuma mesafeden RFID Dünya Savaşından bu yana uzun bir yol kat etti ve önümüzdeki parlak bir gelecek var. RFID evrimini gözden .
İş süreçlerine bu teknolojiyi nasıl entegre RFID çalıştığını ve nasıl hakkında daha fazla bilgi için lütfen okuyunuz  RFID Temelleri .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Kullanışlı 10 Oyun Motoru !

Hangisini Seçmeliyim VPS mi VDS mi ?

Programlamayı Ücretsiz Öğrenmek İçin En İyi 8 Web Sitesi !