En Kullanışlı 10 Oyun Motoru !

Hangi Oyun Motorları En Popüler nelerdir ?


1. Unreal Engine



En popüler ve yaygın olarak kullanılan oyun motoru biri Epic Games tarafından Unreal Engine olduğunu.
Orijinal versiyonu 1998 yılında piyasaya sürüldü ve 17 yıl sonra en büyük oyun bazı her yıl için kullanılıyor devam eder.

Unreal Engine ile yapılan Önemli başlıklar şunlardır Savaş Gears serisi, Mass Effect serisi, Bioshock serisi ve Arkham: Batman serisi.

Unreal Engine gücü kabiliyetini oyunlar çok benzersiz deneyimler içine yapılabilir yeterince modifiye edilmelidir.

En son sürüm, Unreal Engine 4 , profesyonel elinde kullanımı en kolay biri olduğu söylenir.

Ancak, yeni tasarımcılar için kolay kullanılabilen diğer motorları vardır.


2.Unity



Bunlardan biri Unity, sen sağlayan bir çoklu platform oyunu motorudur kolaylıkla etkileşimli 3D içerik oluşturmak .
indie geliştiriciler Bir çok oyunun hemen hemen her tür için kullanılacak mükemmel işlevsellik, yüksek kaliteli içerik ve yeteneği için Unity kullanın.

Unity ile yapılan son kayda değer başlıklar şunlardır Lara Croft Git , Onun Story , Eternity Pillars ve Kerbal Uzay Programı .

Hakkında en iyi şeylerden biri Birlik 5 herkesin indirmek için ücretsizdir Personal Edition vardır.

Tüm özellikleri ile motoru içerir ve (çoğunlukla) her platformda oyun yapmak için kullanılabilir.

Sorun olduğunu Professional Edition mükemmel araçlar bir ev sahibi var, bir aylık ücret ödemek gerektirir .

Bu özellikler beta erişimi, oyun performansı raporlama, özelleştirilebilir açılış ekranları, bir takım ruhsat ve daha fazlasını içerir.


3. GameMaker



Diğer çoğu oyun motorlarının aksine, GameMaker: Studio yaygın olarak kullanılan haline gelmiştir çünkü o programlama bilgisi gerektirmez kullanmak.
Bunun yerine, kullanıcılar dillerinde ile kodlama daha oyun çok daha kolay ve daha hızlı oluşturmak için “işaretle ve tıkla” olabilir.

Gamemaker ile yapılan en iyi başlık bazıları şunlardır Spelunky , Hattı Miami , Süper Sandık Kutusu , ve yaklaşan Hiper Işık Drifter .

Eğer gerek kalmadan bir oyun yapabilir çünkü GameMaker popüler bir programlama dili öğrenmek ilk ve kodlama deneyimine sahip insanların, bunların oyun daha iyi yapmak için kullanabilirsiniz.

Gamemaker ve diğer nokta ve tıkla motorları ile sorun olduğunu geliştiricilerin çok daha sınırlı, diğer motorları ile daha vardır .

Ederken ücretsiz bir sürümü var gamemaker en iyi şekilde, Profesyonel veya Master Collection ya sürümlerini satın almak gerekir.


4. Godot



Godot motoru olan hem 2D ve 3D oyunlar yapmak için harika . Motor “sadece tekerleği yeniden icat etmeden oyununuzu yapmaya odaklanmak böylece, ortak araçlar büyük bir kümesi sağlar.”
Bu var kullanmakta serbest ve bu bir açık kaynak MIT lisansı aracılığıyla. Hiçbir telif, hiçbir abonelik ücreti, hiçbir gizli dizeleri-her ne Godot motoru üzerinden geliştirmek sizin.

Godot sürekli hata tespit ve her zaman iyi bir işarettir yeni özellikler, geliştiriyor bir topluluk vardır. Aktif bir topluluk en özel Godot ilgili sorularınızı eşitlemek cevaplarını anlamına gelir.

Godot ayrıca diğer internet hub dışarı bağlayan Reddit forumlarında, Facebook gruplarına, buhar topluluk, Godot forumları ve diğerleri de dahil.


5. AppGamekit



“ AppGameKit , oyun geliştirme motoru öğrenmesi kolay bir başlayanlar için ideal , Hobiciler & Indie geliştiriciler .” Senin gibi bu ses mu?
AppGameKit hızla kodlama ve bina uygulamaları ve platformlarda paylaşmak edememek odaklanır. Bu hızlı yineleme ve çapraz platform paylaşımı mobil oyun geliştirme yönelikse, ancak çoğu platformlar ele alır:

iPhone'lar ve iPad'ler
Linux
HTML5 Tarayıcılar
Ahududu Pi
MacOS
, Windows
Android
AppGameKit $ 79.99 maliyeti iki üründe tasarruf etmek, Görsel Editör gibi eklentiler ile temel ürün paket seçenekleri ile.


6. CryEngine



CryEngine platformu olduğunu kullanmakta serbest .
Herhangi bir lisans ücretleri, telif ya da diğer gizli ücretler ödemek zorunda kalmadan tam motor kaynak kodu ve tüm motor özelliklerini olsun.

CryEngine bir görsel çarpıcı motorudur. Grafik güzel ve karakterler hayat gibidir.

Sen hiç CryEngine kullanabilirsiniz birkaç farklı platformlar için geliştirmek:

Xbox One
PlayStation 4
Windows PC'de
göz Rift
Bu doğru -eğer var sanal gerçeklik oyunu yaratılış dünyasına dalmaya aradılar, CryEngine gereksiniminizi karşılar.

Motor kendisine ek olarak, CryEngine da ücretsiz eğitim kaynağı bol sağlar . Öğreticiler, forum ve belgeleri size başlamak için gereken araçları sağlar. Çünkü motorun arkasında güç, bir öğrenme eğrisi biraz var. YouTube ve resmi CryEngine kaynaklar burada, sizin dostunuz.

Eğer oyun içi varlıklar için bir kısayol arıyorsanız, büyük olasılıkla pazarda bulabilirsiniz. CryEngine pazarı “gibi paketleri sunan dağ yazlık ” veya “ uzay müziği para karşılığında”. Da vardır ücretsiz olarak kullanılabilir varlıklar “gibi CryEngine V başlayanlar Paketi ” ve “ Patlayıcılar ” paketi.


7. Amazon Lumberyard



Amazon Lumberyard olan Amazon tarafından inşa motor (adından da anlaşılacağı gibi). Siteye göre, Lumberyard “dir ücretsiz. Güçlü. Tamamen Kişiselleştirilebilir. Hiçbir telif veya koltuk ücretleri, Twitch'ten ve AWS, artı ufukta çok daha fazlası ile sürtünmesiz entegrasyon”oyun motoru vardır‘’
kitaplardan, diğer fiziksel ürünlere, Amazon dokunur bakkaliye-her şeyi ... kolay olsun gibi görünüyor? Daha uygun?

AWS açılımı Amazon Web Services -a güvenli Amazon tarafından inşa ve bakımı bulut platformu . Kereste deposu aracılığıyla Entegrasyon online oyun bir oyun kurmak almak kolaydır demektir. Sadece yakalamak Amazon üzerinden AWS hizmetleri maliyeti olduğunu. Yine de, planı almak (veya çevrimiçi oyun hiç içermez) olabilir.

Çok oyunculu oyunlar, bir şey varsa bunu gerçekleşmesi için için Lumberyard yerinde araçlara sahiptir.

Bir yoktur kereste deposu için “Başlarken Kılavuzu” video dizisi hızlandırmak ve motor ile ilk oyun prototipi yapmaktan size adım adım size kalkar.


8. RPG Maker



RPG yapımcısı hakkında en iyi şey, bazen alır neden aynı nedenidir kötü rap-isteyen herkes bir oyun oluşturmak için kullanabilirsiniz hakkında.
Yazılım için tasarlanmıştır başından sonuna kadar size tam bir oyun yapalım (oyun programlama hakkında hiçbir şey bilmiyorum bile).

“ RPG Maker serisi bunu yapma, kolay kullanımlı arayüzü ile oyunun her açıdan özelleştirmenize olanak tanır uzmanlar için yeterince güçlü yeni başlayanlar için mükemmel .”

RPG Maker ürünlerinin vardır. RPG Maker MV $ 79.99 maliyeti . Bir var Windows kullanıcıları için ücretsiz deneme seçeneği .

Deneyimli kullanıcılar “Menü UI için Battles gelen beğeninize oyunu değiştirin.” Onların JavaScript bilgisine yararlanabilir JavaScript bilgisi olmadan kullanıcılar ile sınırlı olacaktır motoru sunuyor ama bir oyun oluşturmak için bol hala var yalnızca ne.


9. LibGDX



“Libgdx bir olan Java oyun geliştirme çerçevesi desteklenen tüm platformlar üzerinde çalışan birleşik bir API sağlar.”
API için kısaltmasıdır uygulama programlama arayüzünde tek bir API -Ona sahip olmak libGDX yapar çapraz platform geliştirme için mükemmel bir seçim . Tüm vb Windows, iOS, Linux, Mac OS aynı API kullanmak: hedeflediğiniz hangi platform fark etmez.

LibGDX masaüstünüzde yerel oyununuzu çalıştırın ve hata ayıklamak için izin verir. Bu sayede (iOS ateşlemek gerek kalmayacak çünkü / vs Android bu değişiklikleri test etmek için) oyunun hızlı tekrarlamalar oluşturmak ve hızlı bir şekilde değişiklikleri test kolaylaştırır.

LibGDX forumları başlamaya ilişkin libGDX ile gelişimini kapsayacak konular ve öğreticiler ile, hem de hayatta. Bir “da var kaynak kılavuzu sen yararlanabilirsiniz demolar ve örneklerle”.

Şunları yapabilirsiniz LibGDX indirmek kurulum uygulamalarının yardımıyla.


10. Urho3D



“ Urho3D serbest hafif 2D ve 3D oyun motoru C uygulanan ++, çapraz platform ve MIT lisansı altında yayınladı.”
Urho3D wiki de dahil olmak üzere motor, başlamak için gereken her şeyi içerir üzerine kurmak için Nasıl Yapılır Kılavuzları:

Visual Studio Windows
MinGW Windows
Android
Linux
İlk proje oluşturmak için izlenecek yollar ve oluşturma için temel malzeme etkilerini geliştirmek için arazide delik kesme arasında değişen diğer forum konuları vardır.

Urho3D olan sürümü 1.7 şu anda ve daha önce de belirtildiği gibi bu kadar tamamen indirmek için ücretsiz .

kredileri ve bir aktif katkı topluluğun uzun bir liste var.

Web sitesi bu özellikler ilk uygulamaya geçtiği sürümü dahil özellikler, tam bir listesi vardır.

Urho3D ayrıca becerileri gerekir aslında dahil sınırlamaları giderir “performans açısından kritik kodu için C ++ ve bu ağ, fizik ve animasyon gibi mevcut alt sistemleri geliştirerek, İhtiyaçlarınıza. Bağlı” kısa sınırlamalar liste tam mevcuttur onların bir site.Hangi Oyun Motorları En Popüler nelerdir?
site.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hangisini Seçmeliyim VPS mi VDS mi ?

Programlamayı Ücretsiz Öğrenmek İçin En İyi 8 Web Sitesi !