Hangisini Seçmeliyim VPS mi VDS mi ?

VPS İle VDS Arasındaki Fark


Giderek Daha Fazla İşletme Çevrim İçi Olarak Kullanıma Sunuldukça, Ucuz Sunucu Barındırma İhtiyacının Çok Karlı Olduğu Açıktır.
Bunu Yapmanın En Kolay Yollarından Biri Sanallaştırma Yöntemidir Diyebilirim.ikisine De Sanal Özel Sunucu Denir  Ama Elbete Farklılıkları Da Mevcut.






İkisi Hemen Hemen Aynı Şeydir; Fakat Genel Kullanımda, Vds Daha Yüksek Bir Vps Seviyesine Atıfta Bulunmak İçin Kullanılır Yani Vds Daha Yüksek Performanslı Şeylerde 
Kullanıldığını Söyleyebilirim Zira Vps Tamamen Sanal Bir Sunucuyken Vds Gerçek Bir Makinede Sanal Sunuculuk Yapmaktadır.

Vds, Daha Yaşlı Bir Sanal Sunucudur  Sanallaştırmanın İlk Günlerinde Geliştirildi, Ancak Popüler Kullanıma Pek Ulaşamadı.
Vps Daha Sonra Geliştirildi, Ancak Daha Fazla Yazılım Üreticisi Tarafından Elde Değer Gördü Ve Kullandıkça Da Yaygınlaştı.






İkisi De Aynı Şeyi Başarsa Da, Kaynak Dağıtımında Vds Ve Vps Arasında Küçük Bir Fark Vardır.
Vps Kaynakları Toplar Ve Özel Sunucunun Her Bir Örneğine Doğru Miktarda Atar.
Vds'de İse Atanmış Kaynaklar Sabitlenir, Böylece Belirli Bir Donanıma Yüklenen Örnek Sayısı, Donanıma Ait Gerçek Kapasiteyi Aşmaz.






Vds'nin Asıl Avantajı, Diğer Durumlar İçin Olan Trafiğin Maksimuma Ulaşıp Ulaşmadığına Bakılmaksızın Sunucunuz Da Zaman Gecikmesi Olmamasıdır.
Kaynaklar Sabit Olduğu İçin Örnekler Birbirlerinin Kaynaklarına Müdahale Edemez.
Bazı Artı Sebeplerden Dolayı Da Vds'ler Vps Sunucularından Daha Pahalıdır.

Ama Küçük kullanıcılar için, VPS hala çok önemlidir, çünkü çoklu örneklerin doruğa ulaşma olasılığı oldukça nadirdir ve web sitenizi etkilememelidir.
Çoğu durumda, VPS ve VDS temelde aynı şeydir.
Yeni başlayanlar için ihtiyaçlarınıza uygun hizmeti seçmelisiniz.
Sanallaştırma hizmetleri tarafından dağıtılabilecek kaynakları aştığınızda daha sonra daha iyi donanıma geçebilirsiniz.Size Tavsiyem Mutlaka  Sunucu Seçmeden Önce 2 Özel Sunucuyu da Daha Detaylı Araştırmanızı Öneririm

1. Vds, Daha Yüksek Dereceli Bir Vps'ye Atıfta Bulunmak İçin Kullanılabilir. 
2. Vps, Paylaşılan Kaynakları, Bir Vds'yi Kullanmaz. 
3. Vds, Vps'den Daha Güvenilir Olabilir.çoğu Durumda, Vps Ve Vds Temelde Aynı Şeydir.
Ayrıca Aşağıdaki Video Da İzlemenizi Tavsiye Ediyorum.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Kullanışlı 10 Oyun Motoru !

Programlamayı Ücretsiz Öğrenmek İçin En İyi 8 Web Sitesi !