Neden C Programlama Dilli ?

C Programlama Dili 1970'lerin Başlarından Beri Buralarda. Bu Dil Hala Güncel, Hızlı Ve Evrensel Olarak Uygulanabilir. Kullanım Alanları Devamlı Genişlemekte Ve Düzgüsel Kullanıcı Bilgisayarından Teknik Bir Cihaza Gömülü Sistem Aracılığıyla Ağa Bağlı Bilgisayar Ağına Uzanmaktadır. Mevcut C Standardı C11 Olarak Adlandırılır Ve 2011 Senesinde Tanıtıldı. C'ye Dayanarak, C ++, Java, Php, C # Ve Javascript Dahil Olmak Üzere Birçok Tanınmış Ve Yaygın Olarak Kullanılan Programlama Dili Geliştirilmiştir.


C Ne Şeklinde Avantajlar Sunuyor ?


İşte C'nin Bazı Avantajları:

Taşınabilirlik: C Dili Çok Çeşitli Uygulamalara Sahiptir Ve Büyük Bir Popülerlik Ve Popülerliğe Sahiptir. C Programları Çeşitli Bilgisayar Sistemleri İçinde Kolayca Taşınabilir. Özel Bir Çalışma Zamanı Ortamına Veya Tercümana İhtiyacınız Yoktur. Hızlı, Kaynak Açısından Verimli Programlar Oluşturmak İçin C'yi Kullanabilirsiniz. Diğer Şeylerin Yanı Sıra, Bunun Nedeni Depolama Kapasitesina Ve Donanıma Doğrudan Erişimdir.

Bağımsızlık: C Yaygın Olarak Kullanılır Ve Sizi Belirli Bir Üreticiye Bağlamaz. Gnu Derleyici Koleksiyonundan (Kısa Süreli Gcc C Derleyicisi) C Derleyicisi Birçok İşletim Sistemi İçin Mevcuttur Ve Biroldukça Geliştirme Ortamının Merkezi Elemanıdır.

Sadelik: C Bayağı Yapısı Ve Düşük Anahtar Kelime Sayısı Nedeniyle Öğrenmesi Kolaydır. Verimliliği, C'yi Biroldukça Tanınmış Dilin Temeli Haline Getirmiştir. C, Hem Son Kullanıcı İçin Uygulamaları Programlama Hem De İşletim Sistemlerinin Bileşenleri Ve Uzantıları İçin Sistem Programlama İçin Kullanılır.

Programlamak İçin Neye İhtiyacım Var ?


Popüler İşletim Sistemleri (Windows, Ubuntu Linux, Macos) İçin, Bir Tomurcuklanan C Programcısı Olarak İhtiyacınız Olan Her Şeyi Size Elde Eden Bir Takım Tümleşik Geliştirme Ortamı (Ide) Vardır:

Program Kodunu Yazmanıza İzin Veren Bir Editör

Program Kodunu Bilgisayarın Anlayacağı Dile Çeviren Bir Derleyici Ve

Problem Gidermenize Yardımcı Olan Bir Hata Ayıklayıcı.



Eclipse, Netbeans Veya Şeffaf, Kullanımı Basit Code :: Blocks Gibi Ücretsiz Olarak Kullanılabilen Ide'lerden Birini Alın. Bahsedilen Tüm Ide'ler Windows Altında Ve Linux Veya Macos Altında Mevcuttur. 


Komut Satırı Düzeyinde Sıradan Bir Metin Editörü Ve Bir C Derleyicisi İle De Çalışabilirsiniz. Bu Kısmen Size Ek İşlevler Sunan Dış Kitaplıkların Kullanımını Kolaylaştırır. Birçok Basit Metin Editörü, Aslına Bakarsan C'nin Elemanlarını Vurgulayan Bir Sözdizimi Vurgusu, Şu Demek Oluyor Ki Sözde Bir Renk Sunar.



İşaretçi Ve Dinamik Alanlar


C'nin Özel Özellikleri İçinde, Diğer Şeylerin Yanı Sıra Dinamik Alanlar Oluşturmanıza Olanak Sağlayan İşaretçiler Bulunur. İşaretçiler Bellekteki Adreslere Doğrudan Erişir Ve Bu Nedenle Çok Hızlı Programlar Geliştirmek İçin Kullanılabilir. Ancak Geliştiriciler, İşaretçilerle Çalışırken Kolayca Ciddi Hatalar Yapabilir. İşaretçiler, Genellikle Çökmelere Yol Açabilecek Bellek Erişim İhlallerinin Nedenidir.


Alanlarda Daha Büyük Miktarlarda Veri Depolanır. Statik Alanların Bildirilmesi Kolaydır, Sadece Sabit, Değişmez Bir Boyuta Haizdir. Alanlar Genellikle Farklı Miktarlarda Veri İçin Kullanılır. Bu Durumda, Alanın Çok Ufak Olmadığından Emin Olmalısınız. Çok Büyük Bir Alan Ayarlayabilirsin. Bu Da Biroldukça Durumda Çok Büyük Olabilir Ve Bu Da Bellek Kaybına Ve Performans Sınırlamalarına Neden Olabilir.



Bu Soruna Bir Çözüm, Dinamik Alanlar Tarafından Sağlanır. Büyüklükleri Gelişim Zamanında Değil, Yürütme Süreında Belirlenir. Bir Giriş Dosyasının Boyutuna, Kullanıcının İsteklerine Veya Diğer Gereksinimlere Göre Ölçeklendirilebilirler. Beyanınız Birazcık Daha Detaylı. Ancak, Erişim Statik Alanla Aynıdır. Doğrusu: Başlangıçtaki Küçük Ek Çabaya Değecek!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Kullanışlı 10 Oyun Motoru !

Hangisini Seçmeliyim VPS mi VDS mi ?

Programlamayı Ücretsiz Öğrenmek İçin En İyi 8 Web Sitesi !