Programlamayı Öğrenmek İçin 7 Neden.

"Bu Ülkedeki Herkes Programlamayı Öğrenmeli Çünkü Size Nasıl Düşüneceğinizi Öğretir"
Steve Jobs

Belkide Bu Söz Birçok Şeyi Açıklıyor Fakat Elbete Bunun Dışında Şeylerde Var.Öğrenmeniz İçin Bir Neden Bulamadıysanız Sizin İçin İşte 7 Neden.



1.Neden: 'Gerçekten Kolay'


Modern programlama dillerinin mucitleri sayesinde ! Anlaşılmaz bir makine dilinin insan tarafından okunabilen dillere çevirmeyi başarmışlardır. Programlama, talimat vermek veya başka bir deyişle, talimat listeleri yazmaktan başka bir şey ifade etmez aslında. 




2.Neden: 'Kendi Vizyonunuzu Ve Fikirlerinizi Uygulayın'


Programlamaya başlamayı seçen herkes: Programlamayı öğrenir öğrenmez uygulamak ister yani öğrenirken şunu yap gibi bir şey yok istediğin gibi kendin öğrenir kendi kararlarına göre bir şeyler programlarsın.






3.Neden: 'Para Kazanmak'


 Artık programlama yaparak para kazanabileceğiniz bir sır değil. Kendi programınızı pazarlamak  bir şirkete veya kurumda yazılım geliştirici olarak çalışmak iyi olabilir.İsterseniz sadece evinizde de çalışabilirsiniz bir freelancer olabilirsiniz belli sitelerde satış yaparak para kazanılabilir veya eğitim videoları yapıp satabilirsiniz.


4.Neden: 'İstediğiniz Programı Kendiniz Yapın'



Hiç bir programı saatlerce aradığınız ve bulamadığınız oldu mu ? veya hiç böyle bir programın olmadığını.Peki kendiniz yazmaya ne dersiniz ? Her zaman tüm programı kendiniz yazmak zorunda değilsiniz, ayrıca eklentileri de ekleyebilirsiniz, böylece programlar için eklenti modülleri gelişir. Ve bir program artık geliştirilmezse, geliştirmenin kendisini devralabilir veya bir programı kendi isteklerine göre yeniden tasarlayıp yazabilirsiniz.





Sebep 5: 'Bilgisayarı Anlamak'



Belki de bu gerçek bir sebep değil, sonuçtur. Programlamayı öğrenerek, bilgisayarın nasıl çalıştığını otomatik olarak öğrenirsiniz. '16 GB RAM'im var', tamam. Fakat 16GB RAM ne anlama geliyor? Ve programcı bununla ne yapabilir :)



Sebep 6: 'Programcı Olarak Kariyer'



 Kendi uygulamalarınızla para kazanmanın yanı sıra, bir şirketteki kurumsal merdiveni kaldırma fırsatı da var. Bir yazılım geliştiricisi olarak başlamanız veya başka bir ofise sahip olmanız fark etmez. Yazılım geliştirici, diğer kişilerin ihtiyaç duyduğu uygulamaları programlar.Ülkemiz de ve dünyamız da yazılımcılara bolca yer var ve çok boş alan var bu boşluğu kapatmak için binlerce yazılımcı aranıyor bu işte iyi bir kariyere sahip olabilirsin.




Sebep 7: 'Kafanda formda kalıyorsun'



Programlama ile uğraşıyorsanız, problem çözme ile uğraşıyorsunuz demektir. Her fonksiyon yeni bir zorluk olabilir. Ve her meydan okuma farklı, yeni bir düşünce tarzı gerektirir. Kulağa karmaşık ve korkutucu gelebilir ama inanın bana öyle değil bazen program çözmekten nefret etsen bile bazen keyif verebiliyor hata ayıklamak bazen çok keyifli olabilir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Kullanışlı 10 Oyun Motoru !

Hangisini Seçmeliyim VPS mi VDS mi ?

Programlamayı Ücretsiz Öğrenmek İçin En İyi 8 Web Sitesi !