9 Adımda Bilgisayarı Güvende Tutma Rehberi !

Sağlam Bir Anti-Virüs Kullanın.

Her ne zaman Windows çalışırsa, güncel bir anti-virüs programı çalıştırıyor olmalıdır. Bunlar arka planda çalışır, yalnızca virüsleri değil, her türlü kötü amaçlı yazılımı da engeller.


En iyi seçeneği seçmek için AVTest'i kontrol edin. Daha da iyisi, Ian Paul'un daha ayrıntılı tartışmasını okuyun .

 Başka Anti-Virüsler Kullanın !

 En iyi antivirüs programı bile zaman zaman yapılan saldırıları kaçırabilir. Bu nedenle, haftada bir kez, bilgisayarınızı yalnızca söylediğinizde taranan başka bir programla tarayın.Malwarebytes Anti-malware programının ücretsiz sürümünü öneririm.

 Güvenlik Duvarı.

 Bir virüsten koruma yazılımı gibi, bu tür bir program her zaman arka planda çalışır. Ancak bu, bilgisayarınız ile ağın geri kalanı (ve İnternet) arasındaki trafiği kontrol eder.
Windows mükemmel bir güvenlik duvarıyla birlikte geliyor, ancak açık olduğundan emin olmalısınız. firewall arayın ve Denetim Masası'ndan Windows Güvenlik Duvarı'nı seçin.
Sol bölmede, Windows Güvenlik Duvarı'nı aç veya kapat'ı tıklatın.

Güncellemeleri Unutmayın !

Windows'un kendisini otomatik olarak güncellediğinden emin olun. Windows 7 veya 8'de, Windows Update'i arayın ve başlatın. Sol bölmedeki Ayarları değiştir'i tıklayın. Güncelleştirmeleri otomatik olarak yükle (önerilir) seçilmezse, onu seçin.

Windows 10'da, windows updates arayın ve Windows Güncelleme Ayarları'nı seçin . Pencerenin en altına gidin ve Gelişmiş seçenekler'i tıklayın . Otomatik (önerilen) seçeneğinin seçili olduğundan emin olun.

 İki Hesap Birden Kullanın !

Windows'u yönetmek için yönetici tipi bir hesaba ve iş ve oyun için ayrı bir standart gerekir. Şu anda bir yönetici hesabında her şeyi yapıyorsanız, Denetim Masası Kullanıcı Kullanıcıları aracına gidin. Yeni bir Yönetici hesabı oluşturun, ardından önceki hesabınızın türünü Standart olarak değiştirin . Çalışmanızı eski ve şimdi standart olan hesabınızda yapmaya devam edin.

Tarayıcınızın Güvenliği.
 Tıpkı Windows gibi, tarayıcınızın da güncel ve güvenli olması gerekiyor. Düzenli olarak güncellendiğinden ve şüpheli siteleri engelleyecek şekilde ayarlandığından emin olmak için tarayıcınızın ayarlarına gidin.

Dosya Şifreleme.

 Eğer PC'niz çalındıysa, neden hırsızların da sırlarınızı almasına izin verin. En hassas dosyalarınızı şifreli bir kaba koyun.


Diğer Şifreler.
 Giriş yaptığınız her web sitesi için ayrı bir şifreye ihtiyacınız vardır ve her şifre uzun, güçlü ve karmaşık olmalıdır . Hepsini nasıl hatırlıyorsun?Bir şifre yöneticisi ile .


 E-posta Güvenliği.
 E-posta istemciniz muhtemelen iyi bir spam filtresine sahip, ancak mükemmel değil. Bazı kötü mesajlar geçebilir. Onları tanımlamayı öğrenin .

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Kullanışlı 10 Oyun Motoru !

Hangisini Seçmeliyim VPS mi VDS mi ?

Programlamayı Ücretsiz Öğrenmek İçin En İyi 8 Web Sitesi !